Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники Широківської територіальної громади отримали консультації щодо одноразового добровільного декларування

опубліковано 23 вересня 2021 о 10:20

Днями начальниця Запорізького відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Інна Сімакова та начальниця Запорізького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Антоніна Оніщенко зустрілись із представниками Широківської територіальної громади для обговорення особливостей одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.

Насамперед, під час заходу повідомлено, що з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року громадяни зможуть подати добровільну декларацію до податкової служби. Задекларувавши активи, необхідно сплатити збір, розмір якого є значно меншим за податок на доходи фізичних осіб.

Крім того, обговорювалися питання адміністрування місцевих податків і зборів, погашення боргових зобов’язань із земельного податку та результати взаємозвірок землевласників та землекористувачів Широківської ТГ, яким сформовано податкові повідомлення-рішення.


Під час зустрічі учасники відзначили, що незважаючи на позитивну динаміку сплати місцевих податків, необхідно ефективніше використовувати наявні резерви для збільшення дохідної частини бюджетів, у тому числі, за рахунок легалізації найманої праці, доходів громадян, вдосконалення обліку платників майнових податків.

Також представникам громади роз'яснили переваги подання податкової звітності в електронному вигляді та новації Е-сервісів ДПС.

 

Запорізький сектор організації роботи
Головного управління ДПС у Запорізькій області