Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Круглий стіл в Гуляйпільській громаді: одноразове декларування активів

опубліковано 17 листопада 2021 о 15:30

В Гуляйпільській територіальній громаді відбулося засідання «круглого столу» за участі начальника Оріхівського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Запорізькій області Тетяни Гринь. Темою заходу стало одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичними особами та застосування РРО/ПРРО.

Тетяна Гринь відмітила, що до 1 вересня 2022 року усі бажаючі резиденти та нерезиденти мають можливість легалізувати свої активи. Вона зауважила, що добровільне декларування – це реальний шлях для легалізації активів, подання декларації є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої доходи, які раніше не були оподатковані.

Скористатися правом на одноразове декларування можуть фізичні особи - резиденти, у тому числі самозайняті особи, та фізичні особи – нерезиденти України, які на момент отримання об'єкту декларування були резидентами і які є чи були платниками податків. Декларація подається в цифровій формі в Електронному кабінеті платника.

Наприкінці заходу учасники мали можливість задати питання як з одноразового декларування, так і з новацій у застосуванні програмних РРО та отримали на них кваліфіковані відповіді.


Оріхівський сектор організації роботи
організаційно-розпорядчогоуправління