Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Оріхівські та гуляйпільські платники розглянули нюанси користування податковими електронними сервісами

опубліковано 19 листопада 2021 о 15:33

Фахівці Оріхівської та Гуляйпільської податкових інспекцій проводять навчальні заходи з платниками, на яких роз’яснюють нюанси користування електронними сервісами від податкової служби.

Нещодавно на одній з таких зустрічей податківці ознайомили громадян з найпопулярнішим сервісом і засобом для співпраці з податковою службою – з Електронним кабінетом платника. Цей сервіс поєднує у собі ряд можливостей, зокрема, це сплата податків, подання звітності, заяв, декларацій в режимі онлайн, перевірка документів щодо допущених помилок тощо.

Окремо спеціалісти інспекції акцентували увагу на новому сервісі "Е-повернення", який дає змогу дистанційно подати заяву на повернення коштів та декларацію на податкову знижку.

Крім того, відвідувачам розповіли про можливості, які відкриває платникам одноразове добровільне декларування. Зокрема, громадяни можуть безкарно задекларувати доходи, з яких не були раніше сплачені податки, і після цього вільно розпоряджатися коштами. Добровільна декларація також подається в Е-кабінеті платника.

Під час зустрічей платників також проінформували про переваги онлайн-спілкування з органами ДПС та рекомендували підписатися на офiцiйнi веб-сторінки податкової у мережі Фейсбук та Телеграм.

Оріхівський сектор організації роботи
організаційно-розпорядчого управління