Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Докладно про податкову амністію в онлайн-форматі

, опубліковано 22 листопада 2021 о 08:23

Про основні норми та положення законодавства, яким запроваджено одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету, процедуру подання та форму декларації розповідали податківці під час проведення онлайн-спілкування з платниками податків Вознесенівського, Дніпровського, Хортицького та Заводського районів Запоріжжя.

Відкриваючи зустріч, начальник Вознесенівського відділу камеральних перевірок Василь Рахуба зазначив, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина. Подані декларації підлягають лише камеральній перевірці, тобто на предмет наявності арифметичних та логічних помилок. Податкова перевірка щодо джерела отримання задекларованих активів не проводиться.
Увага учасників zoom-конференції була акцентована на тому, що скористатися одноразовим спеціальним добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання об'єктів декларування чи на момент нарахування доходів, за рахунок яких були отримані об'єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

Під час заходу фахівці Вознесенівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок розповіли про алгоритм подання декларації, а також переваги користування Електронним кабінетом при поданні декларації.

Крім того, слухачам повідомили, що вся необхідна інформація щодо одноразового спеціального декларування оприлюднюється на субсайті Головного управління ДПС у Запорізькій області в тематичному банері «Одноразове добровільне декларування».