Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бердянські податківці роз'яснюють переваги програмних РРО

, опубліковано 13 січня 2022 о 14:15

Серед хвилюючих питань бізнесу – розширення кола підприємців, які з наступного року мають використовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій та програмні РРО. Аби для суб'єктів господарювання робота з касовою технікою була максимально зрозумілою і простою, податкова служба проводить активну роз'яснювальну кампанію, під час якої організовує зустрічі з бізнесом, розповсюджує інформаційні і презентаційні матеріали.

Так, днями начальниця Бердянського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова провела тематичну зустріч з представниками ринків та торгівельних центрів.

Вона наголосила, що з 1 січня 2022 року стане обов’язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки. Підприємці можуть самостійно обирати вид реєстратора: традиційний касовий апарат або сучасний програмний реєстратор розрахункових операцій.

Фахівець податкової Яна Кальчева розповіла про переваги новітніх РРО та зазначила, що ПРРО дозволяють вести облік товарів, формувати звітність за будь-який період, фіксувати дату, час та деталі розрахункової операції, сканувати штрих-код для отримання ціни товару з баз даних та багато іншого.

Посадовець порекомендувала платникам завчасно потурбуватись про їх реєстрацію та нагадала про відповідальність платників за порушення під час проведення розрахункових операцій.

Також податківці нагадали про Порядок ведення обліку товарних запасів, який поширюється на ФОПів на загальній системі оподаткування, платників єдиного податку, які є платниками ПДВ, платників єдиного податку, які реалізують технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту, лікарські засоби та вироби медичного призначення, ювелірні та побутові вироби з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння тощо.

Крім того, присутнім розповіли про кампанію одноразового добровільного декларування, яка триватиме до 1 вересня 2022 року, та надали друковану продукцію з питань застосування РРО та пам'ятки для платників.

Бердянський відділ камеральних перевірок
Головного управління ДПС у Запорізькій області