Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстрація та застосування РРО, ведення обліку товарних запасів – мелітопольські платники отримали відповіді на податковому семінарі

опубліковано 13 січня 2022 о 15:51

У Мелітополі відбувся податковий семінар, в ході якого платники єдиного податку другої – четвертої групи мали можливість отримати відповіді на запитання щодо реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО, ведення обліку товарних запасів за місцем продажу.

Начальник Мелітопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Запорізькій області Олександр Зюзін акцентував увагу на новаціях законодавства стосовно порядку обліку товарних запасів для фізичних осіб-підприємців відповідно до наказу МФУ від 03.09.2021 №496. Він пояснив, на кого поширюється новий порядок, які документи підтверджують облік та походження товарів, за якою формою фізичні особи-підприємці здійснюють ведення обліку.

Головний державний інспектор Мелітопольської ДПІ Ірина Цихоцька надала роз'яснення щодо застосування РРО платниками єдиного податку з 1 січня 2022 року та пояснила, яким чином суб’єкту господарювання зареєструвати РРО або ПРРО.

Платники дізнались, за яких умов можна не застосовувати реєстратори розрахункових операцій та як проводяться розрахунки.

Також працівники податкової відповідали на запитання щодо особливостей торгівлі через мережу Інтернет, яка відповідальність за порушення при застосуванні РРО і ПРРО. Крім того, підприємців цікавили питання щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичних осіб.

Податківці звернули увагу, що на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/  розміщено банер "Програмні РРО", де опубліковані нормативно-правові акти, повідомлення-роз’яснення для платників, форми ПРРО, інструкції щодо заповнення форм, матеріали щодо впровадження програмних РРО і відеоуроки.

Мелітопольський сектор організації роботи
Головного управління ДПС у Запорізькій області