Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстрація та практичне використання РРО – пологівські підприємці цікавляться податковими змінами

опубліковано 13 січня 2022 о 09:24

Пологівські податківці провели черговий семінар, на якому обговорювали зміни у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій, що набувають чинності у 2022 році.
Начальниця Пологівського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Запорізькій області Світлана Бруй звернула увагу, що з 1 січня 2022 року є обов'язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки. Відповідно до вимог п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України РРО або ПРРО не застосовують платники єдиного податку першої групи.
Також звернула увагу, що подання суб’єктами господарювання заяв для реєстрації РРО/ ПРРО (за формою № 1-РРО або № 1-ПРРО) можливо через безкоштовний сервіс ДПС України "Електронний кабінет" в режимі онлайн.

Коло питань, що турбують підприємців, досить широке – від етапу реєстрації РРО, ПРРО до нюансів практичного щоденного використання. Присутні отримали відповіді щодо застосування РРО у сфері послуг, торгівлі, як на ринку, так і в магазинах, у тому числі, складними побутовими товарами і підакцизною продукцією.

Також Світлана Бруй розповіла про особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами активів, про сервіси Електронного кабінету. Вона зазначила, що ним можна скористатися під час подачі форми №5ДР про зміну облікових даних платників податків.

Крім того, платникам повідомлено, що з 1 січня 2022 року Державною казначейською службою України будуть змінені реквізити рахунків для зарахування платежів до загального фонду державного бюджету.

Пологівський сектор організації роботи
Головного управління ДПС у Запорізькій області