Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Гуляйполі податківці провели зустріч із платниками податків

опубліковано 13 січня 2022 о 13:11

У Центрі обслуговування платників Гуляйпільської ДПІ відбувся  черговий практикум-тренінг для платників податків, користувачів РРО. Під час проведення заходу податківці розповіли присутнім про застосування РРО/ПРРО з 01 січня 2022 року для платників єдиного податку II-IV груп та про можливість легалізації доходів у рамках податкової амністії.

Начальниця податкової інспекції Наталія Сливка детально роз’яснила вимоги Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та ще раз звернула увагу присутніх, що з 1 січня 2022 року є обов'язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій для платників єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки, незалежно від отриманого доходу за попередній рік.

Також присутнім розповіли, що з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року триває кампанія одноразового добровільного декларування, і роз’яснили її особливості.

Зокрема, платникам повідомили, що під час податкової амністії можна легалізувати як активи, що знаходяться на території України, так і за її межами. Запровадження добровільного одноразового декларування дає можливість громадянам легалізувати усе неоподатковане рухоме та нерухоме майно, валютні цінності, ювелірні вироби, дорогоцінні метали, готівкові кошти без пояснення джерел їх походження.

Гуляйпільська ДПІ