Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування РРО та ПРРО говорили під час навчального тренінгу в Гуляйпільській інспекції

опубліковано 28 січня 2022 о 07:47

Чергова зустріч з представниками бізнесу щодо застосування РРО та ПРРО днями відбулася в Гуляйпільській ДПІ Головного управління ДПС у Запорізькій області.

У ході спілкування податківці роз’яснили, що відтепер фізичні особи-підприємці платники єдиного податку ІІ-ІV груп зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО у випадку здійснення розрахункових операцій згідно з Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 року № 265/95-ВР.

Крім того, фахівці пояснили, що окрім традиційних касових апаратів, суб’єкти господарювання можуть скористатися й альтернативним варіантом –програмним РРО.

Разом з тим, представники податкової служби акцентували увагу на певних перевагах застосування ПРРО: швидка реєстрація каси, реєстрація чеків безпосередньо в ДПС, просте відкриття та закриття зміни, адже формування Z-звіту та його реєстрація в ДПС відбувається за спрощеною процедурою, фіскалізація чеків в режимі офлайн без використання КОРО та розрахункової книжки. Також значно спрощує використання програмного реєстратора автоматичне оновлення та відсутність потреби у сервісному обслуговуванні.

Крім того, під час зустрічі йшлося про особливості одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.

Оріхівський сектор організації роботи
організаційно-розпорядчого управління