Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові роз’яснення щодо використання РРО «з доставкою»: податківці зустрілися з пологівськими підприємцями

опубліковано 28 січня 2022 о 07:50

Нещодавно начальник Пологівської державної податкової інспекції Володимир Михайлов та головний державний інспектор Ганна Соболєва провели зустріч з підприємцями, які здійснюють торгівельну діяльність в магазині «Едем» та «Технікс» у місті Пологи.

Під час бесіди керівник інспекції поінформував про те, що з першого січня 2022 року значно розширюється коло суб’єктів господарювання, які мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО.

При цьому, відповідно до вимог п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу, РРО або ПРРО не будуть застосовувати платники єдиного податку першої групи.

Що стосується фізичних осіб-підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування, відповідно до Закону №265, вони повинні застосовувати РРО або ПРРО при здійсненні будь-яких розрахункових операцій на загальних підставах.

Володимир Михайлов звернув увагу на те, яким групам підприємців необхідно вести облік товарних запасів в обов’язковому порядку, а на яких підприємців наказ №496 не розповсюджується.

Також відповів на питання, які стосувалися, зокрема, роботи з ПРРО: підприємців цікавив порядок реєстрації ПРРО, механізм повернення коштів покупцю за повернутий товар, тощо.

По завершенню спілкування підприємці отримали пам’ятки щодо застосування РРО/ПРРО.

Окрім надання інформації про новації в законодавстві, податківці також нагадали підприємцям про щорічну кампанію декларування доходів громадян, яка стартувала з 1 січня 2022 року та розповіли про види доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню. Також під час зустрічі йшлося про особливості одноразового добровільного декларування активів фізичними особами.