Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вознесенівські податківці провели зустріч із громадянами

опубліковано 21 лютого 2022 о 08:28

З вересня 2021 року триває кампанія одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб. І скористатися можливістю легалізувати свої активи, з яких раніше не були сплачені податки і збори, можна буде лише з до 1 вересня 2022 року. Про це зазначила під час спілкування з громадянами та самозайнятими особами начальниця Вознесенівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Запорізькій області Олена Шишкіна.

За словами посадовиці, одноразове декларування є добровільним, тобто громадянин самостійно приймає рішення про подання спеціальної електронної декларації. При цьому, декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності.

Олена Шишкіна розповіла про об’єкти, які підлягають обов’язковому декларуванню, а які можна не декларувати, однак при цьому буде вважатися, що податки з таких активів сплачені. Також податківчиня звернула увагу на розмір ставок, які застосовуються для нарахування збору, та на можливість скористатися розтермінуванням сплати податкових зобов’язань. Разом з тим, учасники зустрічі докладно розглянули аспекти банківського супроводження декларування.

Крім того, під час заходу мова йшла про особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій та про старт деклараційної кампанії-2022.