Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Михайлівським підприємцям роз’яснили новації використання РРО та ПРРО

опубліковано 21 лютого 2022 о 08:30

Про застосування реєстраторів розрахункових операцій йшлося під час інформаційної зустрічі з платниками податків на території Михайлівської ОТГ.

Головний державний інспектор Василівської ДПІ Ірина Лопухова розповіла михайлівцям, що відповідно до вимог чинного законодавства з 1 січня 2022 року фізичні особи-підприємці 2-3 груп зобов’язані використовувати РРО їх програмний аналог при продажу товарів чи наданні послуг. Також вона наголосила на необхідності обов’язкової реєстрації РРО та ПРРО та ознайомила із вимогами Порядку №496 щодо ведення обліку товарних запасів за місцем продажу (господарському об’єкті).

Разом з тим, фахівчиня ознайомила платників із затвердженими змінами до нормативно-правових актів, що регламентують процедури реєстрації, опломбування, застосування, обліку реєстраторів розрахункових операцій та центрів сервісного обслуговування в ДПС.

Крім того, під час зустрічі обговорювались питання проходження податкової амністії та кампанії декларування доходів громадян за 2021 рік.

Василівський сектор організації роботи