Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бердянські податківці обговорювали напрями роботи у 2022 році із представниками громад

опубліковано 21 лютого 2022 о 16:27

Днями начальниця Бердянського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Оксана Федорова взяла участь у нараді в Бердянській районній державній адміністрації щодо підсумків діяльності за 2021 рік.

Також до обговорення долучились депутати Запорізької обласної та Бердянської районної рад, керівники територіальних громад району, очільники правоохоронних органів та представники інших державних органів.

Голова Бердянської РДА Олексій Бакай прозвітував про підсумки діяльності Бердянської райдержадміністрації за 2021 рік.

У свою чергу, Оксана Федорова зазначила, що за результатами спільної роботи Бердянської податкової з територіальними громадами за 2021 рік до бюджету додатково надійшло майже 38 мільйонів гривень. Зокрема, скарбниці отримали 15 мільйонів гривень ПДФО від залучення платників, які зареєстровані в інших регіонах України, при цьому здійснюють діяльність на території району. Також було спрямовано 3,5 мільйона гривень ПДФО від декларування доходів одноосібниками, майже 3 мільйони гривень плати за використання землі без правовстановлюючих документів, 2,4 мільйона гривень податку на нерухоме майно за результатами інвентаризації об’єктів житлової/нежитлової нерухомості, 1,4 мільйона гривень єдиного податку 4 групи за результатами інвентаризації земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які використовувались за нецільовим призначенням, та додатково залучено 228 тисяч гривень туристичного збору в ході проведення операції «Курорт».

Разом з тим, керівниця Бердянської податкової окреслила основні напрями взаємодії на 2022 рік, реалізація яких забезпечить додаткові надходження до бюджету територіальної громади. Зокрема, це проведення інвентаризації земельних ділянок на відповідність площ та цільовому призначенню, зазначеному в правовстановлюючих документах, та проведення інвентаризації нерухомого майна. Крім того, цього року планується створення спільних комісій для обстеження баз відпочинку, торгівельних об’єктів, приватних домоволодінь, які надають послуги з тимчасового розміщення, на предмет легалізації праці, реєстрації господарської діяльності, сплати туристичного податку та інше.

Крім того, посадовиця розповіла про введення з 1 січня 2022 року мінімального податкового зобов'язання за сільгоспділянки, нагадала про можливість легалізувати свої активи у ході одноразового добровільного декларування. Вона довела до присутніх деякі питання цифровізації та рекомендації із користування Електронним кабінетом для отримання податкової інформації.

Наприкінці свого виступу Оксана Федорова висловила сподівання, що у поточному році взаємодія з податковою службою буде не менш плідною по кожній територіальній громаді.