Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця податкової служби з ОТГ: в Токмаку пройшла робоча зустріч

опубліковано 24 лютого 2022 о 08:21

Нещодавно токмацькі податківці зустрілися з керівництвом Токмацької об'єднаної територіальної громади.

Під час заходу розглядалися законодавчі вимоги щодо своєчасного та правильного ухвалення рішень про встановлення місцевих податків і зборів,  застосування реєстраторів розрахункових операцій, порядок проведення нормативної грошової оцінки земельних ділянок в населених пунктах Токмаччини. Також підіймалася тема щодо використання суб’єктами господарювання землі без правовстановлюючих документів та вжиття заходів із виправлення ситуації. Активно учасники заходу обговорювали питання податкових боргів, відповідальності за їх виникнення, порядок їх врегулювання, а також порядок виявлення та реалізації безхазяйного майна.

До того ж, фахівці податкової нагадали, що для наповнення місцевих бюджетів дуже важливим є залучення додаткових джерел доходів. Наприклад, своєчасне та в повній мірі декларування громадянами доходів від надання майна в оренду, отримання іноземних доходів. Також місцевій владі слід звернути увагу на створення комфортних умов ведення бізнесу в громаді.

Все це сприятиме покращенню бізнес-клімату, створенню нових робочих місць,  прискоренню економічних процесів та забезпечить додаткові надходження до місцевих бюджетів.

Наприкінці учасники заходу домовилися про подальшу співпрацю щодо обміну інформацією.