Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Руслан Рачинський: "Запоріжці вже подали понад півтори тисячі декларацій про минулорічні доходи, серед них – вісім "мільйонерів"

, опубліковано 24 лютого 2020 о 09:00

У січні до податкової служби регіону надійшло 1509 декларацій про минулорічні доходи громадян. Запоріжці задекларували майже 119 мільйонів гривень. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, з цієї суми до бюджетів буде сплачено 6,3 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та близько мільйона гривень військового збору, що разом на 1,4 мільйона більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Найактивніше на Запоріжжі звітували громадяни, які отримували прибутки від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних ділянках площею понад 2 га – всього надійшло 524 декларації. На другому місці – спадкоємці (232), на третьому – мешканці регіону, які здавали в найм нерухоме майно (179).

Також відзвітували вісім громадян, чиї статки перевищили мільйон гривень. Серед джерел їх доходів – продаж нерухомості, надання майна в оренду, інвестиційні прибутки та спадщина.

Крім того, з початку року 390 запоріжців скористались правом на податкову знижку. За результатами розрахунків їм буде повернено понад 950 тисяч гривень.

Детальніше про кампанію "Декларування 2020", зокрема, про те, хто обов'язково має задекларувати доходи, в які строки та як отримати податкову знижку – на сайті податкової служби регіону: https://zp.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2020/.