Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія «Про новації законодавства – на допомогу платникам податків»

, опубліковано 01 грудня 2020 о 09:20

Нові норми щодо застосування касової техніки цікавили платників податків під час чергового сеансу «гарячої лінії» ГУ ДПС у Запорізькій області. Пропонуємо ознайомитись з відповідями щодо новацій у використанні програмних РРО.

Де можна ознайомитись з інформацією про встановлення програмних РРО?

З метою надання інформаційної підтримки суб’єктам господарювання, які мають намір використовувати/використовують програмні РРО, на офіційному субсайті ДПС розміщена інформація щодо реєстрації та застосування програмних РРО.

Інструкції з встановлення та налаштування програмних РРО розміщено за посиланнями:
https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/ 
та
https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/fiskalniy-dodatok-prrosto/ 

Інструкції щодо заповнення реєстраційної форми та повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа розміщено за посиланням:
https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/instruktsii-schodo-zapovnennya-form/.

Як почати використовувати програмний РРО?

Для початку роботи з програмним РРО необхідно отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. ДПС такі ключі видає безкоштовно.

Потім потрібно встановити програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності. Це може бути комп’ютер, смартфон або планшет.

Завантажити програмне забезпечення можна за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/.

Детально ознайомитися з процедурою реєстрацією ПРРО можна у відеоуроці.

Детально ознайомитися з процедурою реєстрацією ПРРО можна у відеоуроці за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/6842.html.

Чи повинні застосовувати РРО або програмні РРО підприємці-єдинники 1 групи?

Норми щодо застосування РРО/програмних РРО при здійсненні готівкових розрахунків не поширюється:

- на мікробізнес, тобто не стосуються підприємців – платників єдиного податку 1-ї групи (з річним доходом до 1 млн. грн).

До 1-ї групи платників єдиного податку належать підприємці, які не використовують працю найманих осіб та здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню.

Здійснювати реалізацію на ринку платник єдиного податку 1-ї групи може з прилавків (столів), транспортних засобів, причепів, візків, у контейнерах, кіосках, палатках тощо.