Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вільнянським підприємцям роз'яснюють процес реєстрації і використання РРО та ПРРО

, опубліковано 15 серпня 2023 о 09:30

Працівники Вільнянської державної податкової інспекції проводять інформаційні зустрічі з місцевими платниками податків, присвячені податковим новаціям.

Під час роз'яснювальних заходів фахівці консультують підприємців стосовно реалізації норм Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану", зокрема, щодо реєстрації РРО та програмних РРО, а також ведення обліку товарних запасів за місцем продажу.

Спеціалісти служби наголошують, що платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО в залежності від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. При цьому податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп'ютер, ноутбук або гаджет.

Норми щодо обов'язкового використання РРО або ПРРО не стосуються платників єдиного податку першої групи та суб'єктів господарювання, які не здійснюють розрахункових операцій.