Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Що потрібно знати про Закон №3219: Зустріч з платниками Запорізького району

, опубліковано 25 серпня 2023 о 10:26

Днями представники податкової служби Запорізького району провели робочу зустріч з керівниками та головними бухгалтерами споживчих товариств. Серед ключових тем для обговорення – практика реалізації законодавчих норм, яким поновлюється дія довоєнної системи оподаткування.

Керівниця Запорізького відділу податків і зборів з юридичних осіб Інна Сімакова  та очільник Запорізької ДПІ Сергій Волошин розповіли про преференції для платників прифронтового району, які були запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану". Також йшлося про особливості адміністрування основних податків, здійснення податкового аудиту, фінансові санкції, заходи з погашення податкового боргу тощо.

Фахівці служби наголосили, що суб'єкти господарювання звільняються від відповідальності за порушення вимог Закону № 265, вчинені ними у період з 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 року, крім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів, здійснення діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти, діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор. При цьому, починаючи з 1 жовтня 2023 року суб'єкти господарювання звільняються від відповідальності за вчинені ними порушення вимог Закону № 265 (крім порушень порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів), вчинені ними при продажу товарів, наданні послуг на:

– ️тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, – по дату завершення тимчасової окупації відповідних територій;

– територіях активних бойових дій, – по дату завершення бойових дій на відповідних територіях;

– територіях можливих бойових дій, – по дату припинення можливості бойових дій на відповідних територіях.

Також на зустрічі предметно розглянули питання реєстрації та використання  касової техніки, зокрема, програмних РРО.