Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі підприємці сплатили до бюджетів громад 962 мільйони гривень єдиного податку

, опубліковано 20 вересня 2023 о 09:01

У січні-серпні представники малого і середнього підприємництва регіону перерахували до місцевих бюджетів 962 мільйони 500 тисяч гривень єдиного податку.

Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Дмитро Шаповалов, фізичні особи-підприємці сплатили понад 721 мільйон гривень, суб'єкти господарювання-юридичні особи направили до скарбниць 195 мільйонів гривень, сільськогосподарські товаровиробники – 46 мільйонів гривень.

У серпні платники, які використовують спрощену систему оподаткування, спрямували до місцевих бюджетів 134 мільйони 600 тисяч гривень.

Нагадаємо, сьогодні, 20 вересня, останній день сплати авансових внесків з єдиного податку фізичними особами-підприємцями першої та другої груп за вересень. Також цього дня спливає термін подання платником єдиного податку заяви про відмову від спрощеної системи.

Детально про порядок переходу на загальну систему оподаткування або на спрощену систему оподаткування читайте в Інформаційному листі ДПС: https://tax.gov.ua/broshuri-ta-listivki/694703.html.