Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники податкової служби і Кушугумської громади розглянули актуальні питання повернення на довоєнну систему оподаткування

, опубліковано 20 вересня 2023 о 09:40

Практична реалізація норм законодавства, яким повернено довоєнну систему оподаткування, застосовування програмних РРО та електронні сервіси від ДПС стали предметом обговорення під час онлайн зустрічі фахівців податкової служби Запорізького району із платниками Кушугумської громади.

Податківці надали учасникам зустрічі роз'яснення щодо преференцій, передбачених  Законом України № 3219-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану" для представників бізнесу, які працюють на прифронтових територіях. Також підприємців цікавили питання поновлення податкових перевірок, відповідальності за виявлені порушення у сфері готівкових розрахунків, а також особливості нарахування і сплати окремих податків.

Крім того, увагу приділили питанням реєстрації і використання РРО та програмних РРО, проведенню розрахунків, обліку товарних запасів за місцем їх реалізації у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг із застосуванням касової техніки тощо. Податківці наголосили, що у платників є можливість обрати класичні РРО або програмні. При  цьому безкоштовне програмне забезпечення для ПРРО можна завантажити на вебпорталі Державної податкової служби: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.