Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі підприємці сплатили за ліцензії для продажу підакцизних товарів 21,5 мільйона гривень

, опубліковано 22 вересня 2023 о 09:02

За вісім місяців запорізькі підприємці і компанії для торгівлі підакцизною продукцією спрямували до місцевих бюджетів регіону 21 мільйон 547 тисяч гривень плати за ліцензії.

Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Дмитро Шаповалов, працівники податкової служби видали суб'єктам господарювання 3141 ліцензію. Зокрема, представники бізнесу отримали 1125 документів на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, 1164 дозволи на реалізацію тютюнових виробів, 515 – для продажу пива та 170 – сидру тощо.

Крім того, продовжено термін дії 5355 ліцензій, анульовано 1097 документів.

Нагадаємо, відповідно до Закону України № 3303-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо розвитку виробництва виноробної продукції та спрощення господарської діяльності малих виробників виноробної продукції" оптова торгівля алкогольними напоями без додавання спирту, виробленими з виноматеріалів власного виробництва, отриманих шляхом переробки придбаних плодів, ягід, винограду, меду українського походження, для малих виробництв виноробної продукції, здійснюється за наявності ліцензії, річна плата за яку становить 30000 гривень. А торгівля алкогольними напоями, які вироблені з виноматеріалів виключно власного виробництва, отриманих шляхом переробки самостійно вирощених або вироблених плодів, ягід, винограду, меду, як і раніше, здійснюється без наявності ліцензії.

Також нагадаємо, роздрібний продаж підакцизних товарів алкогольними напоями та тютюновими виробами здійснюється на підставі відповідних ліцензій та з використанням реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО.