Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження плати за землю до бюджетів запорізьких громад склали майже 615 мільйонів гривень

, опубліковано 27 вересня 2023 о 09:00

За вісім місяців запорізькі власники і орендарі земель перерахували до бюджетів 614 мільйонів 900 тисяч гривень плати за землю. Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Дмитро Шаповалов, у серпні скарбниці запорізьких громад отримали 63 мільйони 500 тисяч гривень орендної плати і земельного податку.

Найбільші суми у січні-серпні забезпечили суб'єкти господарювання-юридичні особи – 584 мільйони 500 тисяч гривень, фізичні особи сплатили майже 31 мільйон гривень.

З початку року 4679 підприємств і організацій регіону подали до податкової служби понад три тисячі декларацій з земельного податку та 1884 – з орендної плати.

Нагадаємо, у понеділок, 2 жовтня, спливає термін перерахування до бюджету плати за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян) за серпень 2023 року.

Більше інформації про подання звітності, нарахування і сплату земельного податку та орендної плати читайте у розділі "Онлайн-навчання" на вебпорталі ДПС: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/plata-za-zemlyu/.