Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі компанії і підприємства спрямували до державного бюджету понад два мільярди гривень ПДВ

, опубліковано 09 листопада 2023 о 09:05

Упродовж січня-жовтня підприємства, організації і підприємці регіону сплатили до державного бюджету 2 мільярди 36 мільйонів гривень податку на додану вартість. Це склало понад третину загальних надходжень до державної скарбниці.
Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Дмитро Шаповалов, за жовтень запорізькі суб'єкти господарювання спрямували до бюджету 254 мільйони гривень ПДВ.

Звертаємо увагу платників на розділ «Онлайн-навчання» на вебпорталі ДПС, в якому нещодавно було оновлено підрозділ «Податок на додану вартість».  Нові матеріали стосуються порядку заповнення заяви про повернення суми бюджетного відшкодування, особливостей заповнення податкової звітності з ПДВ платниками податку, що реорганізовуються, та їх правонаступниками. Переглянути навчальну інформацію щодо ПДВ можна за посиланням  https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/podatok-na-dodanu-vartist.

У разі виникнення запитань щодо зупинення реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування в ЄРПН, платники можуть звертатися за номерами "гарячих ліній" територіальних органів ДПС: https://tax.gov.ua/others/kontakti/perelik-garyachih-liniy