Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За рік податкові борги запорізьких платників скоротились на 425 мільйонів гривень

, опубліковано 31 січня 2024 о 09:05

У 2023 році запорізькі платники податків погасили заборгованість перед бюджетами усіх рівнів на суму майже 425 мільйонів гривень.

Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев, до державного бюджету надійшло 129 мільйонів гривень, до місцевих скарбниць сплачено 183,4 мільйона гривень, до пенсійного і соціальних фондів спрямовано 112,6 мільйона гривень.

Фахівці податкової служби регіону торік направили до суду 457 позовів про стягнення податкового боргу на суму 531 мільйон гривень, з яких вже винесені судові рішення із сумою 470 мільйонів гривень.

Також відповідно до норм Податкового кодексу України та судових рішень списано заборгованість на суму понад чотири мільярди гривень, переважна частина якої припадала на борги банкрутів.

Нагадуємо, інформацію про наявність та відсутність податкового боргу або переплачених сум податків і зборів можна отримати у декілька способів. Серед найпопулярніших із них – меню "Стан розрахунків з бюджетом" приватної частини Електронного кабінету платника (https://cabinet.tax.gov.ua/). Також в Е-кабінеті є можливість надіслати запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС за формою "F/J1300204" через меню "Заяви, запити для отримання інформації" приватної частини Електронного кабінету.

Також серед зручних механізмів – мобільний застосунок "Моя податкова", який встановлюється на телефони, що працюють на платформах Android та iOS. Він надає інформацію без вихідних та у будь-який час доби. Крім того, стан розрахунків з бюджетом можна дізнатись в чат-боті InfoTAX у Telegram.