Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реалізація Національного плану з детінізації праці: міжвідомча робоча група визначила ключові пріоритети

, опубліковано 25 березня 2024 о 15:11

У Запоріжжі відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з питань реалізації спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці. 

У розгляді питань детінізації ринку труда взяли представники Південно-східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, Головного управління ДПС у Запорізькій області, Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області та інших державних органів. Позицію податкової служби представляли начальниця управління оподаткування фізичних осіб Світлана Баневич та начальник відділу координації та інформаційно-аналітичного забезпечення Віктор Аркатов.

Під час зустрічі фахівці відомств напрацювали шляхи виконання положень Національного плану спільних заходів щодо легалізації зарплат і оформлення найманих працівників у 2024 році. Основну увагу було приділено питанням ефективної взаємодії органів влади для досягнення результатів спільних дій.

Також на робочій групі йшлося про забезпечення трудових і соціальних прав оформлених співробітників, необхідність дотримання працедавцями норм трудового і податкового законодавства, проблематику виробничого травматизму та професійних захворювань на підприємствах регіону.