Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За забруднення екології запорізькі підприємства сплатили майже 92 мільйони гривень

, опубліковано 09 травня 2024 о 09:05

У січні-квітні підприємства регіону сплатили до бюджетів усіх рівнів майже 92 мільйони гривень екологічного податку. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев.

Як зазначив керівник податкової служби області, до державного бюджету надійшло 73 мільйони 412 тисяч гривень "екоподатку", до місцевих бюджетів спрямовано 18 мільйонів 500 тисяч гривень.

У квітні за забруднення довкілля запорізькі компанії направили до бюджетів майже два мільйони гривень.

Нагадаємо, цієї п'ятниці, 10 травня, спливає граничний термін подання податкової декларації екологічного податку за перший квартал 2024 року. 

Екологічний податок сплачується, зокрема, за скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах, за утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені), за тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк тощо.

Детально про особливості нарахування і сплату екологічного податку – у рубриці "Онлайн-навчання" вебпорталу ДПС: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/ekologichniy-podatok/.