Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові борги запорізьких платників зменшились майже на 400 мільйонів гривень

, опубліковано 28 серпня 2024 о 09:02

У січні-липні загальна сума податкового боргу в регіоні зменшилася на 397 мільйонів 500 тисяч гривень.

Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев, з метою скорочення заборгованості фахівці податкової служби області направили до судових органів 310 позовів про стягнення боргів у сумі 201 мільйон гривень. На даний час судовими рішеннями задоволено 199 позовів на суму понад 44 мільйони гривень.

Також прийнято 472 рішення керівника про стягнення податкового боргу в сумі 113 мільйонів гривень. Виставлено на банківські рахунки економічно-активних підприємств 3510 платіжних інструкцій, складено 10 актів про вилучення готівки.

Відповідно до норм Податкового кодексу України списано безнадійний податковий борг в сумі 3 мільярди 768 мільйонів гривень, більшу частину з якого – у зв'язку з ліквідацією боржників-банкрутів.

Крім того, погашено недоїмку з єдиного внеску в сумі 46 мільйонів 200 тисяч гривень, у тому числі, 10 мільйонів гривень стягнуто через органи Державної виконавчої служби.

З докладною інформацією про роботу з погашення податкового боргу можна ознайомитись у розділі "Онлайн-навчання" на вебпорталі податкової служби: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/robota-z-pogashennya-podatkovogo-borgu/.