Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Енергодарського управління податкової служби заборгували понад 114 мільйонів гривень податків

опубліковано 23 червня 2020 о 14:09

З початку року загальна сума податкового боргу по м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровському та Великобілозерському районах становить 114,3 мільйона гривень, в тому числі фізичні особи заборгували 5 мільйонів гривень. У м. Енергодар податковий борг складає майже 104 мільйони гривень, в Кам’янсько-Дніпровському районі – 10,4 мільйона, у Великобілозерському районі – 60,5 тисячі.

Для стягнення податкового боргу використовуються методи, що визначені нормами Податкового кодексу України. Зокрема, здійснюється опис майна боржників в податкову заставу, звернення до суду із заявами про стягнення податкового боргу та накладення арешту на рахунки боржників в банківських установах, виконавчі листи за рішеннями судів направляються до органів Державної виконавчої служби з метою вжиття заходів стягнення в примусовому порядку тощо.

Щоб не вдаватися до примусового стягнення податкового боргу, Енергодарське управління пропонує платникам податків самостійно вживати заходи щодо погашення.

Детальну інформацію про наявність податкового боргу та реквізити щодо зарахування коштів до бюджету можна отримати на офіційному веб-сайті ДПС України (https://tax.gov.ua), скориставшись безкоштовним електронним сервісом «Електронний кабінет платника» (https://cabinet.tax.gov.ua) за наявності особистого ключа (електронний ключ доступу), або ж можна звернутися до Енергодарського управління ГУ ДПС у Запорізькій області особисто.


Енергодарське управління
ГУ ДПС у Запорізькій області