Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бізнес Якимівського та Приазовського районів сплатив понад 55 мільйонів гривень ПДВ

опубліковано 24 червня 2020 о 09:00

За п'ять місяців кампанії підприємці Якимівського і Приазовського районів сплатили до державного бюджету 55 мільйонів гривень податку на додану вартість, що на 20 мільйонів або на майже 60 відсотків більше, ніж за аналогічний період 2019 року. Як повідомила начальник Якимівського управління Головного управління ДПС у Запорізькій області Ірина Михайлова, травневі надходження ПДВ склали 10,6 мільйона гривень та перевищили минулорічні на 1,4 мільйона.

Станом на 1 червня на обліку у Якимівському управлінні перебувають 288 платників ПДВ, серед них 259 юридичних осіб та 29 фізичних осіб-підприємців, що разом на 17 більше, ніж на аналогічну дату минулого року.

Нагадаємо, відповідно до Закону України від 16 січня 2020 року №466-ІХ запроваджено єдиний звітний період для звітності з ПДВ, продовжено граничний термін реєстрації в ЄРПН зведених податкових накладних з 15 до 20 числа місяця, встановлено тимчасову пільгу з ПДВ для операцій з передачі транспортних засобів малозабезпеченим верствам населення, органам спеціального призначення (швидка медична допомога та центральні органи виконавчої влади, що реалізують державну політику у сферах цивільного захисту, рятувальної справи, пожежної і техногенної безпеки) для оперативного виконання задач, направлених на захист та збереження здоров’я населення. Докладно про ці та інші зміни читайте на сайті податкової служби: https://tax.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/419682.html.

Крім того, суб'єкти господарювання можуть переглянути дані реєстру платників ПДВ в Електронному кабінеті платника: https://cabinet.tax.gov.ua/registers/pdv.

 

Якимівське управління
ГУ ДПС у Запорізькій області