Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Погашення боргів по заробітній платі на контролі фахівців податкової служби Бердянська

, опубліковано 23 листопада 2021 о 11:51

Днями у Бердянську відбулось чергове засідання міської комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

На заході були присутні уповноважені особи податкової служби, Пенсійного фонду, управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Бердянської міської ради та прокуратури.

Учасники засідання розглядали питання рівня оплати праці у Бердянській територіальній громаді та заслуховували роботодавців щодо підвищення заробітної плати до законодавчо встановленого мінімуму та перспектив погашення заборгованості по заробітній платі до закінчення поточного року.

Начальник Бердянського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Олександр Прошутінський зазначив, що станом на початок листопада на території міста Бердянська сплачують податки на заробітну плату 2652 платники, з яких 1116 юридичних осіб та 1536 фізичних осіб.

За результатами І кварталу 2021 року кількість підприємств, які нараховували заробітну плату менше мінімальної на території Бердянської ТГ складало 190 або 17% від загальної кількості, у ІІІ кварталі їх число зменшилось до 142 або 12,7%.

Члени комісії проінформували присутніх роботодавців про відповідальність за порушення законодавства про працю та повідомили, що контроль за легалізацією заробітної плати і надалі залишатиметься одним з  пріоритетних напрямків роботи, адже легальна зарплата – це додаткові надходження до бюджету, підвищення соціальних гарантій найманих працівників та відповідальності суб’єктів господарської діяльності.

Крім того, під час заходу йшлося про особливості одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.