Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові борги та одноразове добровільне декларування йшлося на зустрічі в Мелітопольській районній державній адміністрації

, опубліковано 27 січня 2022 о 15:07

Нещодавно мелітопольські податківці взяли участь у нараді з головами територіальних громад Мелітопольщини, яка відбулася під керівництвом голови Мелітопольської районної державної адміністрації Ігоря Судакова.

Начальниця Мелітопольського відділу по роботі з податковим боргом Наталя Перошенкова відкрила питання щодо податкових боргів зі сплати майнових податків до бюджетів громад та акцентувала увагу на наявній заборгованості до 3060 гривень.

Посадовиця повідомила, що 5107 платників мають заборгованість до місцевих бюджетів, з яких майже 80 відсотків (4029 платників) заборгували громадам невеликі суми до 3060 гривень. Так, 2755 представників бізнесу та громадян заборгували до бюджету м. Мелітополя понад 43 мільйони гривень, в Мелітопольському районі борги з майнових податків дорівнюють 7 мільйонам гривень по 1527 платникам та 825 веселівських суб’єктів підприємницької діяльності та громадян заборгували бюджетам громад понад 1 мільйон гривень.

При цьому, Наталя Перошенкова вказала, що 14705 боржникам з боргом до 3060 гривень вже списано майже 6 мільйонів гривень відповідно до Закону України від 04.12.2020 №1072-IX.

Також у ході зустрічі начальник Мелітопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб Олександр Зюзін роз’яснив особливості одноразового добровільного декларування. Голови громад дізналися, хто може бути декларантами згідно із Законом України від 15.06.2021 р. № 1539-IX, які об’єкти можна задекларувати, як подається декларація, ставки збору та строки сплати.

Крім того, податківець звернув увагу присутніх на функціональних можливостях електронних сервісів ДПС України, перевагах їх використання та доповів про особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій та обліку товарних запасів.